Samenwerking FABLAB 2300

In samenwerking met Rockpaperpencil organiseerden we met Jeugdhuis Wollewei een drietal workshops in het FABLAB2300. Deze is gevestigd in het MuseumCafé 'Vijven en Zessen' van het Nationaal Museum voor de Speelkaart. Meer informatie kan je terugvinden op de website van FABLAB2300. Je mag ook steeds de werknemers van het jeugdhuis aanspreken i.v.m. vragen hierrond.

FABLAB Initiatie

Jongeren die reeds een idee hebben voor een strip, kortverhaal, spel... konden tijdens de initiatie hun idee(ën) voorleggen. Hierbij werd er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn van het FABLAB en wat dit eventueel kan betekenen voor de realisatie van hun concept. Hiernaast werden de verschillende machines in het FABLAB voorgesteld met het nodige woordje uitleg. Kortom, een eerste laagdrempelige kennismaking met het FABLAB.

Initiatie Risoprinter

Initiatie Risoprinter

Initiatie 3D printer

Initiatie 3D printer

Initiatie Lasercutter

Initiatie Lasercutter

FABLAB DIY Stickers

Jongeren die een eigen merk hebben (DJ's, organisatoren, ontwerpers...), of gewoon een interessante afbeelding hadden, konden tijdens deze workshop hun eigen stickers maken in het FABLAB. Ieder ging individueel aan de Latex plotter welke 1m² van de stickers drukten. Het resultaat mocht er zijn!

Afstellen ontwerp

Afstellen ontwerp

Snijplotter

Snijplotter

Latex plotter

Latex plotter

FABLAB Lasercutter

Tijdens deze workshop kregen jongeren de kans om een eigen ontwerp te maken a.d.h.v. de Lasercutter in het FABLAB. Ieder ging individueel aan de Lasercutter waarbij ze hun ontwerp konden laseren en/of snijden in hout van 3mm dik. 

Lasercutter

Lasercutter

Lasercutter

Lasercutter

Resultaat graveren

Resultaat graveren