Project Overmorgen

De Overmorgen

De boot, die sinds 2014 op de koer van ons jeugdhuis ligt, is maar liefst 108 jaar oud. Ze begon haar leven in 1911 als klipperaak, een binnenvaartschip met zeilen. Nadat het schip in 1935 verwoest werd door een brand heeft ze altijd roerloos langs de kant gelegen tot het op een dag werd opgekocht door de jeugddienst van Turnhout en is overgebracht naar de binnenkoer van Jeugdcentrum Wollewei. 

Een grote groep enthousiaste jongeren van het jeugdhuis is momenteel druk in de weer om De Overmorgen te renoveren en een nieuwe invulling te geven.

DE toekomst

De groep van ongeveer 20 jongeren die zelf hun handen uit de mouwen steken hebben een mooie toekomstvisie voor hun prachtige boot 'De Overmorgen'. 

De buik van de boot zal na de afwerking een polyvalente ruimte worden die voor zo goed als alles gebruikt kan worden: een mini-feestje, een vergadering, een filmavond, als chill-ruimte, voor kleine akoestische optredens, een gezelschapsspelletjesavond, ... noem maar op!

De kajuit krijgt een hele andere invulling. Hier zal een project opgestart worden waar jonge startende DJ's de kans krijgen om hun talenten te livestreamen. Er zal een volledige installatie ter beschikking worden gesteld. Op deze manier wilt het jeugdhuis jonge, ondernemende DJ's steunen in hun weg naar de top.

DE WERKEN

De jongeren die hun schouders onder de werken hebben gezet hebben ondertussen al een hele weg afgelegd. 

Deze fantastische mensen nemen eigenhandig (samen met de projectmedewerker) alle stappen van de verbouwingswerken voor hun rekening.

Ze zijn een jaar geleden gestart met de volledige afbraakwerken van het interieur van de boot. Vervolgens hebben ze de volledige binnenkant weer waterdicht gemaakt, zelf nieuwe ramen geplaatst en ondertussen is met ondersteuning van Soudal en Verbiest & Partner de boot opnieuw geïsoleerd.

Momenteel zit de werkgroep in de opbouwfase. Er is reeds een ondervloer geplaatst en het volgende op de planning is leggen van elektriciteit. 

Het einde van de werken komt stilletjesaan in zicht en dit maakt deze hardwerkende jongeren enthousiast. Ze moeten nog even samen doorzetten en dan kunnen ze genieten van alles waar ze al zolang voor werken.

Dit project van Jeugdhuis Wollewei is onder andere mogelijk gemaakt door de steun van Cera.