Vrijwilligers

 

Vrijwilligersprofielen
Wij zijn jeugdhuis Wollewei, een groeiende jongerenorganisatie uit hartje Turnhout. Bij ons krijgen jongeren de kans om deel uit te maken van team Wollewei! Hier krijgen ze de mogelijkheid om hun eigen competenties te ontwikkelen en een persoonlijk netwerk uit te bouwen, of liever gezegd een vriendengroep.

Wist je dat vrijwilligers hier de baas zijn? Heb je altijd al eens barman -of vrouw willen zijn voor een avond, werk je graag mee aan onze activiteiten, je favoriete dj of band naar Turnhout halen of ontwerp je graag affiches? Zin om zelf eens aan de slag te gaan in het jeugdhuis? Er is een waaier aan mogelijkheden waar je volledig je ding mee kan doen!

Benieuwd? Lees dan zeker even onderstaande profielen door. Je vindt hier niet wat je zoekt? Laat het weten, en we gaan samen op zoek!

What’s in it for you?
We verwelkomen je in een team van enthousiaste jongeren waar je jouw goesting volledig in kwijt kan. Per functie voorzien we steeds een extra verloning (gaande van Krediet om te drinken tot gratis inkom tot…). Hiernaast organiseren we jaarlijks een heus vrijwilligersfeest om jullie allemaal samen nog eens extra in de bloemetjes te zetten.

Wil je graag nog meer weten over wat het juist betekent om vrijwilliger te zijn bij Jeugdhuis Wollewei; bekijk dan zeker ons vrijwilligersbeleid.

Zin gekregen?
Ben je helemaal overtuigd, zit je nog met vragen? Neem dan zeker contact op met onze basiswerker Jordi. Je kan hem aanspreken op Facebook of stuur hem een mailtje.

© Warre Dries

© Warre Dries


 

Barmedewerker:

Je bent een van de belangrijkste schakels in ons team, want zeg nu zelf: Wat is een evenement zonder die perfect getapte pint, of die heerlijk frisse frisdrank? In deze functie voorzie je onze bezoekers van hun favoriete drankje en zorg je mee voor onderhoud van onze bar. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en serveert geen drank aan minderjarigen.

© Warre Dries

© Warre Dries


 

© Yves Van Gestel

© Yves Van Gestel

Barverantwoordelijke:

Als barverantwoordelijke heb je een van de belangrijkste functies op een avond. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor een vlotte barwerking, je bent ook het aanspreekpunt voor bezoekers en toogmedewerkers. Je kent het reilen en zeilen van onze werking, en kan de medewerkers positief aansturen. Je neemt zelf ook actief deel aan de barwerking. Daarnaast zorg je ervoor dat op het einde van de avond de bar netjes wordt achtergelaten.


 

Bonnenverkoper/ster:

Ben jij goed in hoofdrekenen? Ben je stipt en schrikken drukke piekmomenten je niet af? Dan ben jij perfect geschikt als medewerker bonnenverkoop. In deze functie kom je ook in direct contact met onze bezoekers.

© Warre Dries

© Warre Dries


 

© Anil Van Gorp

© Anil Van Gorp

Crowdmanager:

De functie crowdmanager is nu belangrijker dan ooit. Jij geeft bezoekers richtlijnen van wat er kan en niet kan. Je begeleid hen naar hun gereserveerde plaatsen en zorgt voor een vlotte in en uitstroom van het publiek en dit volgens de geldende maatregelen.


 

Inkom-medewerker:

Je bent de eerste persoon waar onze bezoekers mee in contact komen, je bent dus een goedlachse verschijning die steeds de bezoekers op een warme manier verwelkomt. Je ruilt tickets in voor polsbandjes en controleert de gastenlijst. Bezoekers kunnen steeds met hun vragen bij jou terecht.

© Warre Dries

© Warre Dries


 

© ikorganiseer.be / Dencouterfestival / Nikki Lucy Photo

© ikorganiseer.be / Dencouterfestival / Nikki Lucy Photo

Toegang-controleur:

Je bent stipt, aandachtig en assertief. Je controleert alle bezoekers op het juiste polsbandje. Geen bandje = geen toegang.


 

Permanentiehouder:

Jij bent de eindverantwoordelijke van de avond. Tijdens de avond ga je op regelmatige basis geld halen bij de bonnen en inkom. Indien nodig voorzie je deze posten van het nodige wisselgeld. Als permanentiehouder bewaar je een algemeen overzicht van de avond, dit doe je in nauwe samenwerking met alle andere medewerkers die avond. Je treedt op bij calamiteiten en schakelt indien nodig de hulpdiensten in.

© Warre Dries

© Warre Dries


 

© Yves Van Gestel

© Yves Van Gestel

Promotiemedewerkers:

Zonder publiek geen evenementen! Als promotieteam verspreid je onze affiches en flyers op verschillende relevante plaatsen in onze brede stadsregio.


 

De outreacher:

Ben jij gepassioneerd door evenementen en wil je andere jongeren helpen bij hun evenement? Het jeugdhuis voorziet een breed aanbod, ook in publieke ruimtes buiten onze kroeg. Samen met andere jongeren  organiseren we buurtgerichte evenementen rondom hun interesse in stadsregio Turnhout. Denk aan een skatecontest, foodtruck festival, artistieke expo's in publieke ruimte, sportwedstrijden, optredens op locatie, ... Samen bekijken we wat jij voor een bepaald evenement kan betekenen.

© Gertjan Cnaepkens

© Gertjan Cnaepkens


 

© Anil Van Gorp

© Anil Van Gorp

Stagemanager (podium & backstage):

Als stagemanager heb je de leiding over het podium en de backstage. Je bent stipt, assertief en oplossingsgericht. Hospitality en technical riders hebben geen geheimen voor jou. In samenwerking met een eventuele technieker zorg je voor een vlotte podiumwerking. In de backstage zorg je ervoor dat alles net is en net blijft. Je hebt geen schrik om, mensen die niet in de backstage thuishoren te verwijderen. Je bent het aanspreekpunt voor onze artiesten gedurende de avond.


 

Stagehand:

Heb je interesse in livemuziek en alles wat daarbij komt kijken? Als stagehand help je met het laden en lossen van materiaal en help je onze techniekers bij de soundcheck. Tijdens de avond zelf zorg je mee voor een vlekkeloze change-over (Wist je dat je bij ons zelfs de mogelijkheid hebt om zelf een PA-systeem te leren bedienen?).

© Noémie Boone

© Noémie Boone


 

© Charline Janssen

© Charline Janssen

Lichtman/vrouw:

Jij bent gefascineerd door lasers, beams en projecties. Als Light Jockey zorg jij voor de perfecte lightshow tijdens fuiven of optredens. Flitsende shows, of subtiele accentuering, je hebt er geen problemen mee. We geven je de kans om veel (bij) te leren over lichten, een lichtsturing en het onderhoud hiervan.


 

Foto en/of Videograaf:

Jij bent op het juiste moment op de juiste plaats. Je zorgt er met je foto of videoreportage voor dat mensen die een evenement gemist hebben hier oprecht spijt van hebben. Je krijgt van ons de kans om concerten, fuiven, artiesten, publiek, en algemene sfeerfoto’s in beeld te brengen. 

© Yves Van Gestel

© Yves Van Gestel


 

© Pixabay

© Pixabay

Kok voor artiesten:

Gepassioneerd door koken? Altijd al eens voor artiesten willen koken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Regelmatig zoeken we een enthousiaste keukenhulp, die samen met onze chef van dienst heerlijke gerechten klaarmaakt. Zo zullen de artiesten zich hun bezoek aan ons jeugdhuis nog lang herinneren. 


 

Vestiaire medewerker:

Je verzorgt een vlotte vestiairewerking, en zorgt ervoor dat alle spullen met zorg weggehangen worden.

© Technopolis.be

© Technopolis.be


 

© Hanna van Dun

© Hanna van Dun

Grafisch genie:

Weet jij perfect een evenement visueel sterk te maken, en wil je graag je creaties delen met honderden jongeren? Wij zoeken regelmatig creatief talent voor het maken van aangepast artwork voor onze verscheidenheid aan evenementen. Ook het ontwerpen van decorelementen ontwerpen die in ons interieur geplaatst worden, of tijdens evenementen gebruikt worden behoort tot de mogelijkheden.


 

Social-media expert:

Je bent zowat verbonden met je smartphone en altijd online. Facebook, Instagram, snapchat en Tik-Tok hebben geen geheimen voor je. Als social-mediamedewerker heb je geen schrik om zelf in beeld te komen en breng je het jeugdhuis steeds op een positieve manier in de media. Je bedenkt leuke acties en krijgt de vrijheid om deze uit te voeren. Je brengt regelmatig live verslag uit vanop onze evenementen.

© Pixabay

© Pixabay


 

Klusjesmedewerker:

Ben jij een (m/v/x) die weet van aanpakken, en graag bezig is met technische klusjes? Dan kan je je regelmatig uitleven in onze kroeg of zaal.
Samen ruimen we regelmatig op en houden we een "grote kuis".


 

Conceptbedenker:

 Je loopt al een tijd rond met een geweldig idee, maar je weet niet goed hoe je dit idee kan realiseren? Je bent een creatieve duizendpoot die moeiteloos nieuwe concepten weet te bedenken, en je weet als geen ander wat er relevant en niet relevant is? Dan ben jij de conceptbedenker die wij zoeken.

© Merel Wulteputte

© Merel Wulteputte